Novi proizvodi

Wigam Optima+Analizator Variant

OPTIMA +/A je NAJNOVIJA jedinica rođena u WIGAM fabrici. Predstavlja novu generaciju stanica za održavanje i popravku sistema za klimatizaciju vozila sa analizatorom.

Potpuno dizajniran i proizveden od strane WIGAM-a, OPTIMA +/A ukljucuje najinovativnije karakteristike na današnjem tržištu, kombinujući „tehnologiju i jednostavnost“ u savršenoj harmoniji. Zahvaljujući novom 7” ekranu osetljivom na dodir, OPTIMA +/A se može podesiti u skladu sa sopstvenim radnim navikama, biranjem izmedu više opcija i personalizacijom svakodnevne upotrebe.
U skladu sa WIGAM tradicijom, OPTIMA+/A uživa koncept dizajna koji omogućava maksimalnu tacnost količine rashladnog sredstva kako u fazi punjenja (+/- 15g) tako iu fazi sakuipljanja, jednaku 99% ukupne količine. Ovaj model može da radi na potpuno autonoman nacin, zahvaljujući automatskim ventilima Lov i High. 3 nezavisne vage sa rezolucijom od 1g, koje upravljaju uljima i aditivima, omogućavaju rad na siguran i pouzdan nacin na hibridnim i potpuno elektricnim vozilima. Visok standard tacnosti, zajedno sa novim ciljem curenja rashladnog sredstva "NULA" tokom faze pražnjenja ulja, i potpuno automatsko upravljanje pražnjenjem nekondenzujućih gasova, osiguravaju da je ovaj model u skladu sa najstrožim standardom koji diktira nemacki automobil proizvodači.
OPTIMA+/A je takode podešen da radi sa hermetickim dozimetrima za jednokratnu upotrebu, kupovinom specijalnog kompleta. OPTIMA+/A se standardno isporucuje sa ugradenim hidraulicnim analizatorom gasa. Ova varijanta omogućava potpuno automatsku upotrebu cak i tokom faze analize, bez odvajanja od vozila.
OPTIMA+/A je nastavak porodice WIGAM-ovih VARIANT modela. Jedina jedinica dizajnirana da može da radi sa R134a ili R1234if. Kupovinom posebnog kompleta za kompletiranje, jedinica će biti odabrana za traženi rashladni fluid tokom prve faze pokretanja i kroz operaciju naknadnog ugradnje, OPTIMA+/A se može promeniti za rad drugim rashladnim sredstvom.
GLAVNE FUNKCIJE

HIBRID-READI: AUTO-CLEAN funkcija za hibridna i elektricna vozila

Potpuno automatska jedinica:

    Niski i Visoki automatski ventili.
    Automatski sakupljanje.
    Automatski vakuum / vakuum test.
    Automatsko pražnjenje ulja (sa skalom).
    Automatsko punjenje PAG, POE i UV ulja.
    Automatsko punjenje rashladnog sredstva.
    Automatski personalizovani ciklus (sakupljanje-vakum-punjenje).
    Ciklus ispiranja

NULA emisija rashladnog sredstva tokom ispuštanja faze starog ulja.

Baza podataka koja se može nadograditi sa USB memorijom.

Integrisani štampac. Prilagodeni papirni izveštaj sa podacima radionice/operatera/vozila.

Automatski alarm za servis: jedinica vas obaveštava kada morate da zamenite filter i ulje u vakuum pumpi. (I.A.S.).

Kontinuirano praćenje unutrašnjeg pritiska u boci.

Automatska kontrola pražnjenja gasova koji se ne mogu kondenzovati.

Periodicno automatsko testiranje: jedinica proverava nepropusnost unutrašnjeg kola svakih 20 dana.

Ispitivanje pritiska rashladnim sredstvom pre faze punjenja.

Ispitivanje pritiska sa azotom ili AZOIDRO (N2+H2).

Destilacija sa automatskom kontrolom.

Integrisana sonda za sobnu temperaturu.

Automatska kontrola temperature boce grejaca rashladnog sredstva.

Spreman za Vi-Fi vezu (opciono).

Automatski i ugradeni VARIANT (R134a/R1234yf) analizator rashladnog sredstva sa analizom sastava.

Spreman za rad sa hermetickim dozimetrima za jednokratnu upotrebu (opciono).

TEHNICKE KARAKTERISTIKE

Refrigerans R134a- R1234i
Brzina sakupljanja 300 g/min
Tacnost sakupljanja +/-5g
Efikasnost sakupljanja >99%
Tacnost punjenja +/-5g
Zapremina pumpe 100 l/min
Kapacitet boce 10 kg
Rezolucija skale rashladnog sredstva 5 g
Rezolucija ulja/UV skale 1 g
Temperatura skladištenja -10°C / +50°C
Radna temperatura okoline 0 / +40°C
Napajanje 230/1/50
Dimenzije i težina (bez pakovanja) 54 k 56 k 118 cm / 64 kg

601,800.00  din

Sto za razvlačenje vozila-Panter

Karakteristike proizvoda
Tri izlaza kontrole električne pumpne stanice, vertikalno i podizanje nagiba, povlačenje i protezanje dva tornja, mogu se postići samo sa jednim daljinskim upravljanjem nezavisno, centralizovanom kontrolom. Ključ u ruci slobodna manipulacija. U potpunosti zatvorene trostruke hidraulične cevi, centralne kontrole, bez spoljne sredine.
Vertikalna samozatvarajuća klupa, fleksibilne visine od 380-1080mm. Klupa za podizanje osigurana je hidrauličnim i mehaničkim samo zaključavanjem. Jedna strana može nagnuti lift od 0-380mm, što je lako uključiti i isključiti. Ploča i kvadratna radna platforma sa pet redova kvadratnim rupama, širina klupe sastavljena velikom CNC opremom, visokom intenzitetom bez slepe taèke, brzo istezanje. Jedinstven dizajn spiralnog pokreta glavnih stezalja. Držite vilicu ravnom i okrenite stub gore ili dolje da promenite visinu. Primenjujem podešavanje vozila sa razlièitim šasijama. 0360 stepeni aspiralna i jedinstvena rotacija točkova čini da se tornjevi pomeraju stabilnim i fleksibilnim. Opšte tigrove zrake, primenjene na stezanje i fiksanje grede automobila, kamiona i SUV-a Mehanički dizajn alat za racionalizaciju, kovačnice i toplotne obrade, dug život i visok intenzitet, gotovo razmatraju sve korekciju deformacije. Koordinate opornog raznosa (PTP), najnapredniji sistem za merenje, bez prekida, zgodno radi, laserskale, trajna. Potpuno zatvorene trosmerne hidrauliène cevi, elektriène kontrole, bez uticaja na spoljne sredine, lako skidanje i instalacija.


Wigam 150-HP MultiGas

Profesionalnaklima stanica za vozove, autobuse i velike rashladne sisteme, sa podrškom za gasove R134a–R404A–R407C–R452A-R1234yf , 7" LCD ekran , 40 kg unutarnja boca , recikliranje iznad 1 kg/min S modelom 150-HP-MULTIVARIANT, WIGAM se može pohvaliti rekordom kao najbolja jedinica na tržištu za održavanje velikih A/C sistema
kapaciteta, kao što su autobusi, mobilni rashladni uređaji, vlozovi i tramvaji. Iako velika i teška, jedinica 150-HP-MULTIVARIANT lako se pomera  u garažama i radionicama čak i po neravnom terenu . Spremna je za rad sa
nekoliko rashladnih gasova kao što je R134a-R404A–R407C-R452A-R1234yf. Može se programirati i za nove mješavine koje su već na tržištu. Zahvaljujući novom 7” ekranu osjetljivom na dodir, mašina se može podesiti prema vlastitim radnim navikama, odabirom između više mogućnosti i personaliziranje svakodnevne upotrebe.Unutar jedinice, komponente su prikladne za radni intezitet koji ovaj model mora izdržati; zapravo su sve glavne komponente predimenzionirane.Zahvaljujući savršenom balansu rada, rezultat WIGAM-a i iskustva, 150-HP-MULTIVARIANT garantuje jednaku količinu izvlačenja od 1 kg u minuti ili više ,  održavajući taj nivo jako dugo, bez postizanja nadpritiska.150-HP-MULTIVARIANT takođe je dostupan u PL verziji (s rashladnim sredstvom - pumpa za punjenje), koja omogućuje ubrzanje faze punjenja uštedom na vremenu izvršavanja (OPCIJA)
U slučaju rashladnih sredstava koja se ne mogu reciklirati, model ima BY PASS funkciju koja, kroz preklopni ventil, prenosi izvučeno rashladno sredstvo u dodatnu spoljašnju bocu.Mašina je takođe opremljena prekidačem za grejanje unutrašnje  boce .
Savršeno je za brze i pouzdane operacije na hibridnim i potpuno električnim vozilima.Prisutnost digitalnih manometara na ekranu omogućuje potpuno prilagođavanje na jedinici, na temelju vrste rashladnog sredstva (MULTIVARIANT koncept).mašina je dizajniran da može raditi s R134a-R404A-R407C-R452A i R1234yf. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE  Idealan za A/C sisteme velikih dimenzija (autobusi, vlakovi, kamioni hladnjače,…).Dostupan bez (mod. 150-HP) ili s pumpom za punjenje rashladnog sredstva (150-HP/PL).Tokom funkcije sakupljanja, mogućnost, putem 3-smernog ventila pretočiti rashladno sredstvo u spoljašnju bocu.
MULTIVARIJANTAN: velika fleksibilnost zahvaljujući potpunoj kontroli na ekranu zavisno o vrsti rashladnog sredstva.HYBRID-READY: funkcija AUTO-CLEAN za hibridna i električna vozila. Automatska jedinica: Automatski sakupljanje/recikliranje/izvlačenje gasa
Automatski vakuum / test vakuuma.Automatsko pražnjenje ulja Automatsko uljno/UV punjenje.Automatsko punjenje rashladnog sredstva.Automatski personalizovani ciklus (sakupljanje-vakuumiranje-punjenje).Ciklus ispiranja.Baza podataka nadogradiva s USB memorijom.Integrisani štampač. Prilagođeni izveštaj na papiru s podacima o radionici/operateru/podacima o vozilu.Automatski alarm za servis: jedinica vas obaveštava kada morate zamijeniti filtara ulje u vakuum pumpi.Periodični autotest: jedinica provjerava nepropusnost unutrašnjeg kruga svakih 20 dana.Ispitivanje pritiska s rashladnim sredstvom pre faze punjenja.Test pritiska s aztom ili azot+vodonik (N2+H2).Destilacija s automatskim upravljanjem..

731,600.00  din

Cemb SMX35

Profesionalna automatska montirka za putnička i dostavna vozila, verzija sa jednom ili dve radne brzine , napajanje 380V , zahvat od 10" do 25" KARAKTERISTIKE : Profesinalna automatska montirka Verzija sa1 ili 2 radne brzine Prihvat od 10-25"Max veličina točka 1170mmKompletno proizvedeno u Italiji u CEMB-u

Cemb SMX50

Profesionalna automatska montirka za putnička i dostavna vozila, verzija sa dve radne brzine , napajanje 380V , zahvat od 10" do 24" , max širina točka 360mm KARAKTERISTIKE : Profesionalna automatska montirka Verzija sa 2 radne brzine Prihvat od 10-24"Max širina točka 360mmMax veličina točka 1170mmKompletno proizvedeno u Italiji u CEMB-u

Cemb SMX70

Profesionalna automatska montirka za putnička i dostavna vozila, verzija sa dve radne brzine , napajanje 380V , zahvat od 10" do 27" , max širina točka 400mm KARAKTERISTIKE : Profesionalna automatska montirka Verzija sa 2 radne brzine Prihvat od 10-27"Max širina točka 400mmMax veličina točka 1170mmKompletno proizvedeno u Italiji u CEMB -u

Cemb SMX70 LL

Profesionalna automatska montirka sa automatskim montiračem za putnika i dostavna vozila, verzija sa dve radne brzine , napajanje 380V , zahvat od 10" do 26" , max širina točka 400mm KARAKTERISTIKE : Automatski montirač Profesionalna automatska montirka Verzija sa 2 radne brzine Prihvat od 10-26"Max širina točka 400mmMax veličina točka 1170mmKompletno proizvedeno u Italiji u CEMB-u

Cemb Parrot robotizovana montirkaCEMB Parrot robotizirana montirka sa zahvatom od 10"- 30" sa prihvatom felge na centralnu rupu, max širina točka 380mm, max veličina točka 1200mm
Montirka za gume bez poluge sa dinamičnim kretanjem
    Najnovija generacija novog superautomatske montirke guma za automobilske točkove, SUV i dostavna vozila do 30”.    Novi dinamički alat, zahvaljujući svojoj geometriji, stvara ugao između ruba gume  i ruba felge koji omogućuje značajno smanjenje savijanja na gumi i kontakta s rubom.    Ojačana struktura, super jako stezanje, ergonomija i intuitivne kontrole osiguravaju operativnu brzinu, rad bez napora i čine ga upotrebljivim u 360°.    Dinamički alat - patentiran S dinamičkim alatom, CEMB nadilazi ograničenja tradicionalnih sistema bez poluge koji inače simuliraju delovanje ručne poluge koja djeluje na rub felge kroz prisilno izvlačenje ruba gume.    D-alat je dinamički sistem koji se kreće u dva smera: aksijalnom i radijalnom. Prednja poluga zahvata rub gume koji je odmaknut od ruba felge, dok ga zadnja poluga drži čvrsto vođenog, a zatim ga otpušta na spioljnom rubu prilikom demontaže i unutar felge prilikom montaže. – zahvaćanje s rubom osigurano je posebnim alatom u obliku kliješta koji zatim održava svoj ispravan položaj tokom cijelog procesa montaže/demontaže, bez opasnosti od klizanja
    smanjuje pritisak na gumu ograničavajući njezino trošenje    pokret bez kontakta sprečava oštećenje felge    ušteda vremena i ograničena intervencija operatera, ako nije u početnoj fazi    nema potrebe za korištenjem dodatnih alata s naknadnim smanjenjem napora    jednostavno korištenje i smanjenje troškova održavanja    pouzdanost i sigurnost


    Kombinovan uklanjanje rubova zahvaljujući dvema kracima valjka i kretanju pomicanja valjka. Donji valjak je uvijek kolinearan s alatom za montažu/demontažu. Gornji valjak je uvijek tangentan na središte ruba. Oba valjka mogu se upravljati korištenjem namenskih tipki za rad u automatskom programu. Ruka donjeg valjka ugrađena je u glavnu strukturu okvira, što ga čini posebno čvrstim i sposobnim za izvršavanje još boljeg pritiska kako bi se pomoglo pri izvlačenju donjeg ruba gume.
Središnji stub
    Središnji stub s električnim translacijskim pokretom kako bi se osiguralo bolje pozicioniranje i tačnost. Dobiven postupkom livenja od livenog gvožđa koji ga čini izuzetno čvrstim čak i u prisutnosti najekstremnijih torzijskih naprezanja, garantuje savršeno i sigurno zaključavanje bilo koje vrste felge. Pulsna papučica za duvanje s ograničenjem pritiska od 4,2 bara (60 PSI)
Motoinverter
    Motor kojim upravlja novi motoinverterski sistem s progresivnom promenom brzine. Brzina okretanja od 0 do 16 okretaja u minuti. Inverterska ploča je instalirana na mašini, dalje od motora kako bi se sprečile vibracije i pregrejavanje. Niska potrošnja energije u mirovanju (pametno stanje pripravnosti). Visoka pouzdanost i zaštita, s automatskim resetovanjem alarma koji dovodi pedalu u položaj mirovanja (nije potreban prekid napajanja). Niska potrošnja energije osigurana u mirovanju (pametno stanje pripravnosti). Nazivna potrošnja javlja se samo tokom upotrebe. Jednostavne i intuitivne kontrole Intuitivna i potpuna višenamjenska upravljačka konzola za jednostavno upravljanje svim radnim instrumentima. Sve je pri ruci kako bi se osigurala savršena ergonomija u kretnjama s bilo kojom vrstom točka: idealno za sve rukovatelje.
Ruka za pritiskanje ruba gume
    Ruka za pritiskanje ruba gume, sa podesivom radnom visinom, koja prati rotaciju gume kako bi se olakšale operacije montaže UHP ili run- on flat.
NAPOMENA : DIZALICA ZA točkove NIJE UKLJUČENA SA mašinom , VEĆ SE POSEBNO MORA NARUČITI !!!

ECV-600

Tester za A/C sa kompresore promenljive zapremine, kada se utvrdi da je radni status kompresora nepravilan, potrebno je precizno dijagnostikovati da li je greška sam kompresor, ECV solenoid ili elektronski kontrolni sistem. ECV600 može testirati upravljački PVM signal koji izdaje elektronski kontrolni sistem, a takođe može zaobići elektronski kontrolni sistem da direktno pokreće ECV ventil kompresora, kao i da testira otpor ECV solenoida. Na kraju, ECV600 može tačno da utvrdi da je greška u elektronskom sistemu upravljanja, kompresoru ili ECV solenoidu.
    Ovaj ECV600 može u velikoj meri da smanji vreme i troškove popravke, eliminiše pogrešnu dijagnozu i izbegne skupe ponovljene popravke. Tester takođe ima električnu zaštitu kada je kabl baterije greškom povezan obrnuto.

Specifikacije:
1. Napajanje: baterija, 12VDC
2. Dužina kabla za napajanje: 2,5 M
3. Dužina testnog kabla: 2.1M
4.Konektori: specifični konektor 12 para (muški i ženski), univerzalni konektori 3 para (muški i ženski).
5. Opseg radnog ciklusa koji tester izdaje: 18%-84%, PVM signali. Što je veći radni ciklus, kompresor postiže veći pomak.
6.Zaštita od obrnutog povezivanja baterije.
7.Test funkcija: Izmerite PVM signal koji se emituje iz kontrolnog sistema, da biste utvrdili radni status kontrolnog sistema.
8. Izlazna funkcija: Izdavanje PVM signala različitih radnih ciklusa da biste proverili da li kompresor radi ispravno, na taj način da biste odredili radni status kompresora. U ovoj funkciji radni ciklus PVM se menja ručno pritiskom na dugmad.
9. Funkcija otpora: Izmerite otpor ECV solenoida. Normalni opseg otpora ECV solenoida je 10-14Ō, izvan ovog opsega se može smatrati kvarom ECV solenoida.
10.Automatska funkcija: Umesto ručnog menjanja radnog ciklusa PVM-a, u ovoj funkciji procenat radnog ciklusa se automatski menja sa minimalnog na maksimum (1 minut), a zatim sa maksimalnog na minimum (1 minut). Ovo može osloboditi ruke tehničara pritiska na dugmad testera, dok oni samo treba da posmatraju HP i LP manometre.

34,220.00  din

Led + UV Lampa

Radna Led lampa sa dva led moda + UV led lampa
Praktična svakodnevna lampa za brzu detekciju curenja koja snažno osvetljava potreban prostor.Dva nivoa LED  osvetljenja + frontalna UV LED dioda velike snage za detekciju curenja.Šnala za pojasŠnala za kačenjeMagnetni nosač
Punjniva baterija USB.

5,000.00  din

Elektronski detektor curenja rashladnog gasa

Tačna i pouzdana detekcija curenjaTri nivoa oseljivostiPet nivoa detekcijeVizuelni led indikator curenjaZvučni indikator curenjaOtkriva pukotine koje propuštaju do 3 grama godišnjeOtkriva sve vrste rashladnih gasovaReset dugme za lakš pronalazak izvora curenja
U kompletu se dobija rezervni senzor

32,000.00  din

Azot Test Set

Azot test setPripremna grupa sa regulacijom pritiska za bocuKontrolni manometar za detekciju curenja sistemaCrevo od regulatora do kontrolnog manometraAdapter za veliku i malu bocuBrze spojke LP + HP r134a

31,000.00  din

Set za CO2 sistem R744

Set za kontrolu sistema rashlade CO2 ili R744 na vozilima ili rashladnim uređajima.Set sadrži manometre, creva i brze spojke.Obezbeđena obuka za rad.

61,360.00  din

Set za ispiranje

Set za ispiranje sistema klimeObezbeđije prohodnost creva, hladnjaka i isparivačaKoristi specijalni deterdžent za tu namenuTlači se do 15 baraPrilagodljiv za sve promere creva i otvoraEfikasno čisti ostatke od oštećenih kompresora i ostale nečistoće

7,920.00  din

UV Lampa 60W

Zglobna UV lampa sa napajanjem sa akumulatora vozila na 12v.Pravo UV svetlo od sijalice 60W snage.Pogodno za profesionalnu upotrebu.

12,980.00  din

AC Flush 5L

Tečnost za ispiranje cevovoda klime. Visko efikasna i nezapaljiva što je čini jako bezbednom za upotrebu i u mašinama za pranje instalacija klime. Pakovanje od 5 litara
Otklanja ostatke ulja teflona aluminijuma i svih nečistoća koje se mogu naći u sistemu.Visok stepen isparljivosti čini ovaj proizvod efikasnim za namenu čišćenja cevovoda klime.

5,800.00  din

Dvostubna ugradna dizalica U5000

Dvostubna ugradna dizalica ugradnog tipa sa teleskopskim rukama.Nosivost 5000 kgKoristan razmak 2270mmPrednje  zadnje ruke iz tri stepena 595mm do 1130mmZadnje ruke iz tri stepena 743mm do 1140mm
Masivni nosivi cilindriNajbolja iskoristivost prostora u radionici
Prateći sistem elektro mehaničkog zabravljanja kao sigurnostElegantan izgled radionice Napon 400v snaga motrora 3kw

Dvostubna ugradna dizalica U3500


Dvostubna ugradna dizalica ugradnog tipa sa teleskopskim rukama.Nosivost 3500 kgKoristan razmak 2270mmPrednje i zadnje ruke iz tri stepena 687mm do 1127mmMasivni nosivi cilindriNajbolja iskoristivost prostora u radionici
Prateći sistem elektro mehaničkog zabravljanja kao sigurnostElegantan izgled radionice
Napon 400v snaga 3kw

Dvostubna Dizalica W6000

Komponente izrađene od najkvalitetnijeg čelikaStubovi profilisani sa 6 savijanja debljine 6mm
Hidraulika obezbeđena sigurnosnim ventilimaElektro maehanička masivna brava (SUPER- LOCK)Automatsko zabravljanje ruku u postavljenoj pozicijiTrostepene prednje ruke od 880 do 1800mmTrostepene zadnje ruke od 880 do 1800 mm
Maksimalni raspon ruku 3900 mm
Veliki razmak između stubova 3350 mmVreme podizanja 40 sekundi do 1900 mmMaksimalna visina sa zavrnutim podmetačima 1900 mmNosivost 6000 kgUpravljački sistem 24 volteProizvedeno po C.E. standarduProvereno već 10 godina najsigurnijia dizalica na tržištu

ADAS SET 4

Oprema za kalibraciju pomoćnih uređaja za praćenje i noćnog vida NAPOMENA : Oprema se isključivo isporučuje uz ADAS sisteme S7000 !!! SET SADRŽI :  81-43 - Ploča za kalibraciju za praćenje pomoćnog radara, kao što je Volkswagen/Audi/MAZDA itd...61-43 - Ploča za kalibraciju za NVS sustav za noćno gledanje Volkswagen/ Audi/ Bentley/ Škoda/ Porsche61-26 - Ploča za kalibraciju za NVS sustav za noćno gledanje MERCEDES BENZ-a

Prikazivanje 1 do 20 (od 104 proizvoda)