Wigam

FF1 Flush mašina za ispiranje klima sistema

PNEUMATSKA STANICA ZA PRANJE ZA A/C SISTEMA
FF1-CLIMA-FLUSH-A/C je nova pneumatska jedinica za pranje i ispiranje za sisteme klimatizacije, koja može da radi i sa FF1 ZAPALJIVOM  i sa SUPER-FLUSH-omnezapaljivim rastvorom, i nudi cirkulaciju tečnosti u sistemu je poboljšana pritiskom na dugme, dok režim DRI omogućava da izvršite konačno ispiranje kola.
Stanica vam omogućava da radite čist, jedostavanposao u  prolazeći od funkcije pranja do ispiranja kroz jedan razvodni ventil.
Efikasnost koju nudi cirkulacija tečnosti u sistemu je poboljšana pulsirajućim delovanjem, dok režim DRI omogućava da izvršite konačno ispiranje kola.
Pneumatska jedinica može da se napaja  preko cevi za komprimovani vazduh i preko azotnog kompleta.
Tečnost za pranje se može uneti u rezervoar koji se može ukloniti ili usisati direktno iz rezervoara za tečnost, zahvaljujući samousisnoj pumpi
GLAVNE FUNKCIJE:
 Kompatibilan sa FF1 zapaljivom tečnošću za ispiranje Pulsirajući protok koji, u kombinaciji sa odmašćivanjem/deterdžentnim dejstvom tečnosti za pranje, nudi SUPERIORNU EFIKASNOST pranja Jednostavan za upotrebu zahvaljujući jednom preklopnom ventilu: jednim pokretom možete izabrati pranje ili ispiranje. Integrisani rezervoar 5 l. uklonjiv. Uključen filter za lako održavanje Mogućnost aspiracije tečnosti direktno iz samog rezervoara Pumpa ne pregreva tečnost, zadržavajući njene karakteristike nepromenjene Može se koristiti bez napajanja. Može se koristiti i sa azotnim kompletom i sa komprimovanim vazduhom. Uključena su creva od 1500 mm i univerzalni konusi (E). Može se koristiti i za fiksne i za mobilne sisteme. Kompaktan, lagan i lako prenosiv.


106,000.00  din

Wigam 150-HP MultiGas

Profesionalnaklima stanica za vozove, autobuse i velike rashladne sisteme, sa podrškom za gasove R134a–R404A–R407C–R452A-R1234yf , 7" LCD ekran , 40 kg unutarnja boca , recikliranje iznad 1 kg/min S modelom 150-HP-MULTIVARIANT, WIGAM se može pohvaliti rekordom kao najbolja jedinica na tržištu za održavanje velikih A/C sistema
kapaciteta, kao što su autobusi, mobilni rashladni uređaji, vlozovi i tramvaji. Iako velika i teška, jedinica 150-HP-MULTIVARIANT lako se pomera  u garažama i radionicama čak i po neravnom terenu . Spremna je za rad sa
nekoliko rashladnih gasova kao što je R134a-R404A–R407C-R452A-R1234yf. Može se programirati i za nove mješavine koje su već na tržištu. Zahvaljujući novom 7” ekranu osjetljivom na dodir, mašina se može podesiti prema vlastitim radnim navikama, odabirom između više mogućnosti i personaliziranje svakodnevne upotrebe.Unutar jedinice, komponente su prikladne za radni intezitet koji ovaj model mora izdržati; zapravo su sve glavne komponente predimenzionirane.Zahvaljujući savršenom balansu rada, rezultat WIGAM-a i iskustva, 150-HP-MULTIVARIANT garantuje jednaku količinu izvlačenja od 1 kg u minuti ili više ,  održavajući taj nivo jako dugo, bez postizanja nadpritiska.150-HP-MULTIVARIANT takođe je dostupan u PL verziji (s rashladnim sredstvom - pumpa za punjenje), koja omogućuje ubrzanje faze punjenja uštedom na vremenu izvršavanja (OPCIJA)
U slučaju rashladnih sredstava koja se ne mogu reciklirati, model ima BY PASS funkciju koja, kroz preklopni ventil, prenosi izvučeno rashladno sredstvo u dodatnu spoljašnju bocu.Mašina je takođe opremljena prekidačem za grejanje unutrašnje  boce .
Savršeno je za brze i pouzdane operacije na hibridnim i potpuno električnim vozilima.Prisutnost digitalnih manometara na ekranu omogućuje potpuno prilagođavanje na jedinici, na temelju vrste rashladnog sredstva (MULTIVARIANT koncept).mašina je dizajniran da može raditi s R134a-R404A-R407C-R452A i R1234yf. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE  Idealan za A/C sisteme velikih dimenzija (autobusi, vlakovi, kamioni hladnjače,…).Dostupan bez (mod. 150-HP) ili s pumpom za punjenje rashladnog sredstva (150-HP/PL).Tokom funkcije sakupljanja, mogućnost, putem 3-smernog ventila pretočiti rashladno sredstvo u spoljašnju bocu.
MULTIVARIJANTAN: velika fleksibilnost zahvaljujući potpunoj kontroli na ekranu zavisno o vrsti rashladnog sredstva.HYBRID-READY: funkcija AUTO-CLEAN za hibridna i električna vozila. Automatska jedinica: Automatski sakupljanje/recikliranje/izvlačenje gasa
Automatski vakuum / test vakuuma.Automatsko pražnjenje ulja Automatsko uljno/UV punjenje.Automatsko punjenje rashladnog sredstva.Automatski personalizovani ciklus (sakupljanje-vakuumiranje-punjenje).Ciklus ispiranja.Baza podataka nadogradiva s USB memorijom.Integrisani štampač. Prilagođeni izveštaj na papiru s podacima o radionici/operateru/podacima o vozilu.Automatski alarm za servis: jedinica vas obaveštava kada morate zamijeniti filtara ulje u vakuum pumpi.Periodični autotest: jedinica provjerava nepropusnost unutrašnjeg kruga svakih 20 dana.Ispitivanje pritiska s rashladnim sredstvom pre faze punjenja.Test pritiska s aztom ili azot+vodonik (N2+H2).Destilacija s automatskim upravljanjem..

731,600.00  din

Wigam Optima

Nova generacija Wigam klima stanica spremna za rad na R134a ili R1234YF sistemima kao i Hibridnim vozilima najčuvenijeg proizvođača rashladne opreme Wigam.   7 inča kontrolni touch ekran Kontrola svih sistema pri startu Potpuno automatska jedinica Automatsko sakupljanje Automatsko vakumiranje sa vakum testom Automatski ispust i merenje količine starog ulja Automatsko dodavanje ulja i uv boje Automatsko punjenje gasa sa testom pritisaka Automatski personalizovani ciklus rada Funkcija ispiranja sistema Integrisan test pod pritiskom azotom Baza podataka  sa podacima o poljoprivrednim mašinama i teretnim vozilima Unos podataka o radionici Unos podataka o vozilu koje se servisira Automatski alarm za servis mašine Klipni kompresor nove generacije Destilacija sa automatskom kontrolom Automatska zaštita elektronskih vaga Tip gasa R1234yf - R134a Brzina sakupljanja 300 g/min Preciznost u sakupljanju +/- 15g Efikasnost sakupljanja >95% Kapacitet vakum pumpe 100 l/min Kapacitet boce 10 Kg Rezolucija vage gasa 5 g Rezolucija vage ulja 1 g Temperatura za skladištenja -10 / +50 °C Radna temperatura 0 ÷ +40 °C Napon 230/1/50 Dimenzije pakovanja 60x70x105 cm Masa 69  Kg

320,000.00  din

Wigam Optima+Analizator Variant

OPTIMA +/A je NAJNOVIJA jedinica rođena u WIGAM fabrici. Predstavlja novu generaciju stanica za održavanje i popravku sistema za klimatizaciju vozila sa analizatorom.

Potpuno dizajniran i proizveden od strane WIGAM-a, OPTIMA +/A ukljucuje najinovativnije karakteristike na današnjem tržištu, kombinujući „tehnologiju i jednostavnost“ u savršenoj harmoniji. Zahvaljujući novom 7” ekranu osetljivom na dodir, OPTIMA +/A se može podesiti u skladu sa sopstvenim radnim navikama, biranjem izmedu više opcija i personalizacijom svakodnevne upotrebe.
U skladu sa WIGAM tradicijom, OPTIMA+/A uživa koncept dizajna koji omogućava maksimalnu tacnost količine rashladnog sredstva kako u fazi punjenja (+/- 15g) tako iu fazi sakuipljanja, jednaku 99% ukupne količine. Ovaj model može da radi na potpuno autonoman nacin, zahvaljujući automatskim ventilima Lov i High. 3 nezavisne vage sa rezolucijom od 1g, koje upravljaju uljima i aditivima, omogućavaju rad na siguran i pouzdan nacin na hibridnim i potpuno elektricnim vozilima. Visok standard tacnosti, zajedno sa novim ciljem curenja rashladnog sredstva "NULA" tokom faze pražnjenja ulja, i potpuno automatsko upravljanje pražnjenjem nekondenzujućih gasova, osiguravaju da je ovaj model u skladu sa najstrožim standardom koji diktira nemacki automobil proizvodači.
OPTIMA+/A je takode podešen da radi sa hermetickim dozimetrima za jednokratnu upotrebu, kupovinom specijalnog kompleta. OPTIMA+/A se standardno isporucuje sa ugradenim hidraulicnim analizatorom gasa. Ova varijanta omogućava potpuno automatsku upotrebu cak i tokom faze analize, bez odvajanja od vozila.
OPTIMA+/A je nastavak porodice WIGAM-ovih VARIANT modela. Jedina jedinica dizajnirana da može da radi sa R134a ili R1234if. Kupovinom posebnog kompleta za kompletiranje, jedinica će biti odabrana za traženi rashladni fluid tokom prve faze pokretanja i kroz operaciju naknadnog ugradnje, OPTIMA+/A se može promeniti za rad drugim rashladnim sredstvom.
GLAVNE FUNKCIJE

HIBRID-READI: AUTO-CLEAN funkcija za hibridna i elektricna vozila

Potpuno automatska jedinica:

    Niski i Visoki automatski ventili.
    Automatski sakupljanje.
    Automatski vakuum / vakuum test.
    Automatsko pražnjenje ulja (sa skalom).
    Automatsko punjenje PAG, POE i UV ulja.
    Automatsko punjenje rashladnog sredstva.
    Automatski personalizovani ciklus (sakupljanje-vakum-punjenje).
    Ciklus ispiranja

NULA emisija rashladnog sredstva tokom ispuštanja faze starog ulja.

Baza podataka koja se može nadograditi sa USB memorijom.

Integrisani štampac. Prilagodeni papirni izveštaj sa podacima radionice/operatera/vozila.

Automatski alarm za servis: jedinica vas obaveštava kada morate da zamenite filter i ulje u vakuum pumpi. (I.A.S.).

Kontinuirano praćenje unutrašnjeg pritiska u boci.

Automatska kontrola pražnjenja gasova koji se ne mogu kondenzovati.

Periodicno automatsko testiranje: jedinica proverava nepropusnost unutrašnjeg kola svakih 20 dana.

Ispitivanje pritiska rashladnim sredstvom pre faze punjenja.

Ispitivanje pritiska sa azotom ili AZOIDRO (N2+H2).

Destilacija sa automatskom kontrolom.

Integrisana sonda za sobnu temperaturu.

Automatska kontrola temperature boce grejaca rashladnog sredstva.

Spreman za Vi-Fi vezu (opciono).

Automatski i ugradeni VARIANT (R134a/R1234yf) analizator rashladnog sredstva sa analizom sastava.

Spreman za rad sa hermetickim dozimetrima za jednokratnu upotrebu (opciono).

TEHNICKE KARAKTERISTIKE

Refrigerans R134a- R1234i
Brzina sakupljanja 300 g/min
Tacnost sakupljanja +/-5g
Efikasnost sakupljanja >99%
Tacnost punjenja +/-5g
Zapremina pumpe 100 l/min
Kapacitet boce 10 kg
Rezolucija skale rashladnog sredstva 5 g
Rezolucija ulja/UV skale 1 g
Temperatura skladištenja -10°C / +50°C
Radna temperatura okoline 0 / +40°C
Napajanje 230/1/50
Dimenzije i težina (bez pakovanja) 54 k 56 k 118 cm / 64 kg

601,800.00  din

Wigam Piccola R744 - Co2

Profesionalna stanica za servis auto klima za nova električna vozila sa CO2 gasom i za Mercedes Benz S-klasu i električna vozila VW.
PICCOLA-R744 je jedinica koju je dizajnirao i proizveo Wigam za novu generaciju R744 (CO2) klimatizacijskih sistema koji su sve prisutniji u novim vozilima na električni pogon.PICCOLA-R744 radi potpuno automatski i garantuei potpunu sigurnost u toku cijelog procesa. Inovativna elektronika sa 7” ekranom osjetljivim na dodir čini PICCOLA-R744 idealnom jedinicom za jednostavno održavanje sistema.Izuzetna preciznost i automatizacija mogućuje maksimalnu tačnost količine rashladnog sredstva koje se puni, sa 3 nezavisne vage s rezolucijom od 1 g, upravljanje uljima i aditivima, omogućuju siguran i pouzdan rad.Pomoću K-HERMETIC kompleta, jedinica se može odmah postaviti za rad s hermetički zatvorenim dozatorima.WIGAM-ovo rešenje kanaliziranog pražnjenja nudi veću sigurnost u radnom okruženje.Pomoću odgovarajućeg creva ispuštanje se može usmjeriti napolje ili  preko radioničkog usisivača. PICCOLA-R744 kombinuje “tehnologiju i jednostavnost” u savršenoj harmoniji.Zahvaljujući novom ekranu osetljivom na dodir, lakoća upotrebe je sasvim ista s onom kod OPTIMA jedinica koje rade s R134a i R1234yf.Dodatni Wi-FI komplet takođe omogućuje međusobno povezivanje s portalom Wigam Service s nebrojenim potencijalima. GLAVNE FUNKCIJE: HYBRID-READ: Auto-Clean funkcija za hibridna i električna vozila.7” ekran osjetljiv na dodir.Potpuno automatska jedinica: Automatski ventili VISOKOG I NISKOG pritiska.Automatsko pražnjenje s merenjem količineAutomatski vakum i test vakuma.Automatsko pražnjenje uljaAutomatsko punjenje PAG, POE i UV ulja.Automatsko punjenje rashladnog sredstva.Automatski korisnički ciklusi (pražnjenje-vakumiranje-punjenje).Ciklus ispiranja.3 m duga creva s brzim spojnicama.5 mt crevo za spoljno pražnjenje.Automatski alarm za održavanje: jedinica vas obavještava kada morate zamijeniti ulje u vakum pumpi.Kontinuirano praćenje unutarašnjeg pritiska u boci.Automatski testirajte nepropusnost unutrašnjeg kruga svakih 20 dana.Ispitivanje pritiska s rashladnim sredstvom pre faze punjenja.Test pritiska s azotom ili AZOIDRO (N2-H2). Integrisana sonda sobne temperature.Automatski anti shock sistem za elektronsku vagu.3 nezavisne elektronske vage za ulja i aditive.Automatska kompenzacija dužine servisnih creva.Serijski termički pisač.Izvještaj na papiru s podacima o servisu/operateru/vozilu.Baza podataka koja se može ažurirati putem USB ključa.Postavite za međusobno povezivanje putem Wi-Fi kompleta (opcija).Wigam servisni portal, dostupan putem računala i pametnog telefona, za rukovanje i razmjenu informacija i izvješća (potreban je Wi-Fi komplet).Spreman za rad s hermetičkim dozimetrima (opcija). KARAKTERISTIKE STROJA : Gas R744 (CO2)Ispuštanje gasa 80 g/minCreva 3 m sa spojnicamaCrevo za ispuštanje plina 5 mTačnost punjenja +/- 15 gVakum pumpa 100 l/minKompaktibilnost za boce 5-7-14 lTačnost vage gasa 5 gTačnost vage UV boja i ulje 1 gSkladišna temperatura -10 ÷ +50°CRadna temperature 0 ÷ +40°CNapajanje 230V/1/50HzDimenzije i težina mašine ( bez boce ) 53x53x92 cm/37 kg

Uslovi garancije
KOMPLETNO PROIZVEDENO U ITALIJI Garancija na mašinu  je 24 mjeseci ( po uslovima iz garantnog  lista ) Oprema je za industrijsku / profesionalnu namenu i nakon kupovine ne može se vratiti Ukoliko mašinu nemamo na stanju, isporuka je 10-20 radnih dana U cenu nije uključena dostava 767,000.00  din

WIGAM X-CROSS-VARIANT

Novi X-CROSS je klima stanica namenjena za rad na terenu, za poljoprivredna vozila i građevinske mašine.
Kompaktna, opremljena sa nekoliko ručki, prikladna za transport na mesto rada.Specijalan sistem zabravljanja vage gasa omogućava sigurno pomeranje čak i po neravnim podlogama.Izdržljiv metalni ram sa dva zadnja točka osigurava optimalnu stabilnost tokom transporta u kombiju.Sve funkcije su dostupne od napred u slučaju da je mašina fiksirana u unutrašnjsti vozila.Sedam inčni tač displej, prikladan za teške uslove rada koji radi čak i kroz rukavice, svojim velikim ikonama omogućava pristup svim funkcijama klima stanice.Uređaj serijski poseduje analogne manometre visokog, niskog i pritiska unutrašnje boce kao i štampač.TEHNIČKE SPECIFIKACIJE-Gas   R134a - R1234yf-Brzina sakupljanja   300 g/min-Preciznost sakupljanja   +/-15g-Efikasnost sakupljanja   >95%-Vakum pumpa   100 l/min-Kapacitet boce za gas   10kg-Rezolucija vage gasa   5g-Rezolucija vage ulja/UV   1g-Dimenzije mašine   62 x 55 x 93 cm-Masa mašine   66kg

X-TREME/20 MULTIVARIANT

Nova generacija  Wigam klima stanica za ekstremne uslove rada na terenu i za teretna vozila, spremna za rad na R134a-R404A-R407C-R452A-R1234yf sistemima kao i Hibridnim vozilima najčuvenijeg proizvođača rashladne opreme Wigam.   7 inča kontrolni touch ekran Kontrola svih sistema pri startu Potpuno automatska jedinica Automatsko sakupljanje Automatsko vakumiranje sa vakum testom Automatski ispust i merenje količine starog ulja Automatsko dodavanje ulja i uv boje Automatsko punjenje gasa sa testom pritisaka Automatski personalizovani ciklus rada Funkcija ispiranja sistemaBy pass funkcija brze izmene vrste gasa evakuacijom interne boce u željenu externu bocu.
Integrisan test pod pritiskom azotomBaza podataka  sa podacima o poljoprivrednim mašinama i teretnim vozilimaUnos podataka o radioniciUnos podataka o vozilu koje se servisiraAutomatski alarm za servis mašineKlipni kompresor nove generacijeDestilacija sa automatskom kontrolomAutomatska zaštita elektronskih vaga Tip gasa R134a-R1234yf -R404A-R407C-R452A
Brzina sakupljanja 400 g/min Preciznost u sakupljanju +/- 15g Efikasnost sakupljanja >95% Kapacitet vakum pumpe 100 l/min Kapacitet boce 20 Kg Rezolucija vage gasa 5 g Rezolucija vage ulja 1 g Temperatura za skladištenja -10 / +50 °C Radna temperatura 0 ÷ +40 °C Napon 230/1/50 Dimenzije pakovanja
Masa                                                    
47x63x93 cm
85kg

Prikazivanje 1 do 7 (od 7 proizvoda)